Behalve kunstenaar zijn en les geven, doe ik nog van alles en nog wat. Hieronder een greep hieruit. En als je iets leuks op kunstzinnig gebied wilt organiseren en hulp nodig hebt, bel mij!

Buitengewone Buitenaar

Buitengewoon Buitenaar 2010Sinds januari 2010 ben ik Buitengewone Buitenaar. Dat is een onderscheiding voor inwoners van Almere Buiten die een buitengewone bijdrage leveren aan het wel en wee van het stadsdeel Buiten.

Ik kreeg de onderscheiding vanwege mijn inzet om bewoners van de Stripheldenbuurt met elkaar aan kunstprojecten te laten werken en op die manier iets goeds voor de buurt te doen.

Krachttour op bezoek in Atelier A93 (09-12-2009)

Bezoek tijdens de Krachttour De Almeerse wethouder Johanna Haanstra was deze winter op Krachttour door Almere. Ze ging op bezoek bij mensen en instanties in Almere die zich inzetten voor anderen. Op 9 december bracht zij een bezoek aan mijn atelier.

Ontwerp en realisatie stamboom tante Truus

Franny en Jasmijn voor de stamboom (foto: PBA / PT Foto) Voor tante Truus, lunchroom in Almere Stad, ontwierp ik de bijzondere stamboom van tante Truus die op 9 april 2009 in het bijzijn van gasten en ‘familieleden’ werd onthuld. De stamboom laat de suikerooms, neven en nichten, boezemvrienden en vrienden van tante Truus zien die ervoor hebben gezorgd dat tante Truus kon groeien en bloeien.

De Creatieve Motor

Ik ben tevens oprichtster van De Creatieve Motor. Dit is een stichting die zich inzet voor mensen die buiten de maatschappij vallen, zoals schizofrene verstandelijk gehandicapten en ouderen etc. Om voor deze groep een zinvolle dagbesteding te vinden, hebben wij het plan opgevat om een atelier te beginnen waar diverse kunstdisciplines de mensen kunnen prikkelen, en waar de echte kunstenaars naar een kunstenaarsopleiding worden begeleid. Tevens starten wij een werkplaats waar men kleine huishoudelijke klussen zoals boren en meubels in elkaar zetten, tegen een kleine vergoeding kan laten uitvoeren, met het doel deze groep mensen meer vertrouwen en voldoende zelfrespect te geven, zodat zij misschien een baan of een stageplek kunnen vinden.

www.creatievemotor.nl

Kunst op WielenKunst voor gehandicapten op De Kemphaan

Ik werkte als vrijwilliger op de Kemphaan, met jongens die buiten de maatschappij vallen omdat ze door hun handicap nergens terecht kunnen. Door ze met kunst in aanraking te laten komen en ze zelf mooie dingen te laten maken (en deze tentoon te stellen en te verkopen) probeer ik ze meer eigenwaarde te geven en waardering voor hen te krijgen.

Ook verzorgde ik beeldhouwlessen voor deze jongens. Lekker hakken en vijlen met z’n allen in blokken gasbeton.

Gepimpte bakfietsBakfietsproject Culturele Verkenner

In opdracht van de stichting Bombarie maakte ik een ‘culturele verkenner’. Dit ging om het optuigen van een bakfiets, die was bedoeld als blikvanger. We reden ermee door Almere-Buiten om mensen te vragen naar hun dromen op cultureel gebied in Almere-Buiten. De enquĂȘteformulieren kon men bij de bakfiets inleveren.

Bestuursfuncties

Ik bekleed of bekleedde verschillende bestuursfuncties:

Verdere initiatieven

  • Voor (beginnende) kunstenaars verzorg ik exposities.
  • Kunst in de wijk
  • Evenaar festival Almere-Buiten